Musnät

Igår monterade Riksbyggen musnät i nedersta tegelraden på samtliga hus, enligt de lappar som alla fått i sina brevlådor. Det finns några adresser dit de inte fick tillträde och dessa bostadsrättshavare kommer att få ytterligare en lapp i brevlådan, med nytt datum. Nekas Riksbyggen tillträde även denna gång kommer ett tredje försök att göras och då kommer det tillfället att faktureras den boende.

Uppdatering 2024-10-08 Vattenläckan

Efter ett dygn kan vi konstatera att det fortfarande läcker med hus 51, 53 och 55 avstängda. Därför kommer värmen att sättas på igen, under sen eftermiddag, i dessa hus och vi stänger istället av värmen i hus 65, 67 och 73 och gör ny mätning imorgon.

Felsökning av läcka i värmesystemet pågår


Vi har upptäckt att det läcker (mer) vatten från värmesystemet än tidigare.
(Vi har sedan ett antal år haft en liten läcka som vi, trots stora insatser, inte lyckats hitta. Vi har trots detta haft kontroll på läckan och fyllt på och avgasat, dvs plockat bort syret ur vattnet, i samma takt som det läcker, men nu läcker det alltså mer än tidigare.)

För att undvika ett större problem senare i vinter har vi därför känt oss tvungna att påbörja en ny, och större, felsökning av värmesystemet för att en gång för alla hitta var det läcker. Hellre nu än senare när det blir ännu kallare.

Vi kommer därför att stänga av värmesystemet, sektionsvis i 2-3 dagar för att kunna ringa in var läckan finns. Det kommer därför att bli kallt i någon dag, innan det blir bättre igen.

1. Vi har idag stängt av värmen i hus 51, 53 och 55. Hittar vi inte felet, så sätts värmen på igen och nästa sektion kommer att stängas av i 2-3 dagar. (Vi ska försöka hålla det till 2 dagar per sektion…)

2. På tur är sedan hus 65, 67, 73

3. Därefter kommer hus 75, 77, 79

4. Därefter kommer hus 57, 59, 63, 71

5. Har inte läckan hittas efter ovanstående finns läckan i kulverten, någonstans mellan pannrummet och ut till de olika husen.

Teorin bakom felsökningen är att det ska sluta att läcka när man stänger av den sektion som det läcker i.

Vi kommer att informera på Facebook och på anslagstavlan på föreningslokalen när vi stänger av och sätter på värmen i de olika husen.
Försök att bevara värmen i husen, under tiden värmen är avstängd i just ditt hus. Stäng fönster, håll inte ytterdörrarna öppna. Det finns 3 elektriska värmeelement att låna ifall du upplever att det hinner att bli alltför kallt, men vi hoppas att värmen inte hinner försvinna ur husväggarna på dessa 2-3 dagar som behövs per hus. Hör av dig till styrelsen ifall du vill låna ett värmeelement.