Kallelse till stämma med efterföljande medlemsmöte 

Tid: 25 april kl 18.00
Plats: Föreningslokalen, Högalidsvägen 69

Torsdagen den 25 april kl 18.00 hälsar vi er alla välkomna till den årliga stämman i vår förening.

Vi träffas i lokalen, Högalidsvägen 69.
Dagordning enligt stadgarna § 59 med tillägg att vi kommer att genomföra andra omröstningen om stadgeändring.

På stämman bjuder vi på smörgåstårta och dricka.

Fyll i talongen nedan och lämna i föreningens brevlåda senast den 17/4-24

Årsredovisningen och information kring stadgeändringarna finns tillgängliga här och här.

Välkomna hälsar styrelsen

Brandbesiktning i garagen

Den 29 maj kommer det att genomföras brandskyddsrond på området.
I vanlig ordning innebär det att garagen kommer att inspekteras.

Garagen är hyresobjekt och föreningen är fastighetsägare. Styrelsen har en lagstadgad skyldighet att arbeta med systematiskt brandskyddsarbete, SBA. Som ett led i detta kommer vi att se över användningen av garagen.
Liksom tidigare är det endast tillåtet att förvara takbox och en extra uppsättning däck i garaget.
Vid brandsynen vill vi därför inte se:
– kartonger
– cyklar
– stegar
– vägghängda skåp
– flaskor, burkar eller dunkar
– takbelysning som saknar skyddskåpa, dvs lampor som saknar glas-plastkåpa runtomkring lampan/lysröret
– trädgårdsredskap
– något som inte är en bil eller motorcykel

Inspektionen kommer att genomföras av obereonde part och huvudfjärrkontrollen in till garagen kommer att användas, så du som boende behöver inte öppna åt inspektören.

Reparerad och Nymålad

Nu har snurran fått sig en välbehövlig renovering. Kullagret är bytt, så att den snurrar fritt igen och har fått ny målarfärg. Det här är en leksak som hängt med sedan området byggdes.

Avspärrning parkeringsplatser

På söndag eftermiddag kommer vi att spärra av några parkeringsplatser, för att förbereda inför måndag morgon.

Då påbörjas (och förhoppningsvis också avslutas) arbetet med att bygga om handikapparkeringen.

Ena raden kommer att behövas på måndag för att parkera en lastbil och nuvarande handikapparkering och plats 904 behövs för att ge grävmaskinen lite svängrum.

När handikapparkeringen är klar, kommer nuvarande plats 904 flyttas till andra sidan planteringen. Det kommer också att göras en omskyltning av parkeringsplatserna som berörs, men skyltarna har inte kommit ännu, så det kan dröja lite innan alla skyltarna är på plats.

Extrastämma – nya stadgar

Den 1 januari 2023 skedde ändringar i bostadsrättslagen. Den innebär att vi behöva revidera föreningens stadgar för att tydligare spegla lagkraven. Den 12 februari kommer vi att hålla en extrastämma där vi fattar första beslutat (av totalt två) gällande ändring av stadgarna. Förslaget på de nya stadgarna publiceras här på Facebook, på föreningens hemsida och de kommer att hängas upp i pärmar på anslagstavlorna som finns vid miljörummen. Den som vill ha en utskriven kopia av förslaget kan höra av sig till styrelsen så får du en papperskopia i din brevlåda.

Förslaget på de nya stadgarna, hittar du i Dokumentarkivet under “Stadgar”

Släng din julgran

I samarbete med Lions Kävlinge så har vi julgraninsamling mellan 12-15 januari. Vi har markerat en yta vid blomurnorna innanför grindarna där man kan slänga sin julgran. Sedan kommer Lions att hämta dem och fakturerar sedan föreningen.

Tratt för att samla upp matfett

Nu har samtliga lägenheter fått avloppsrören spolade till nästintill nyskick. Kvar finns två lägenheter som inte fått rören filmade (dessa är informerade).

En del rör var i väldigt fint skick redan innan spolningen, de flesta var i okej skick och några var i stort behov av rengöring.

Två saker har vi lärt oss. Det är matfett/olja som orsakar förträngningarna/stoppen och det är propplösare (kaustiksoda och allehanda produkter som sägs lösa proppar) som gör fettet hårt som betong.

För några år sedan fick alla lägenheter en grön ”fettratt” för att samla upp matfett och olja från köket. Förhoppningsvis har de flesta kvar den (och använder den redan …). För den som av någon anledning inte redan har en, så finns det nu små papperpåsar i miljörummen med blå och gröna trattar där man kan ta en.

Om vi tillsammans ser till att framöver hålla olja och fett borta från avloppen, så slipper vi förhoppningsvis spola dem under lång tid.

När man fyllt sin flaska med överblivet matfett kan man antingen slänga den i ”brännbart” i våra miljörum eller lämna den på Sysav där de tar emot fettet för återvinning. Obs, tratten flyttar man över till en ny flaska.

Glöggmingel i lokalen

Söndagen den 10/12 klockan 15.00 är det dags för det årliga Glöggminglet i lokalen.
Välkommen till stund fylld av julmys, glädje och gemenskap.

Låt oss skämma bort er med en kopp varm glögg och/eller kaffe, välsmakande (och hembakade) lussekatter och (köpta) pepparkakor.
För våra små gäster har vi förberett en speciell överraskning i form av en godispåse.

Ta chansen att träffa vänner och grannar, slappna av från julstöket där hemma och njut aven liten paus. Vi ser fram emot att fira denna speciella tid på året tillsammans med er alla. Varmt välkomna till Brf Bogesholms glöggmingel

Med vänliga hälsningar

Halloweenfest

Halloween närmar sig med skrämmande steg och det är dags för årets mest spännande evenemang – vår årliga Halloweenfest för alla åldrar!

Lördagen den 4 november klockan 18.30 öppnar vi dörrarna till föreningslokalen för en kväll fylld av skratt, spänning och spöklikt roliga stunder.

Föreningen har förberett en smaskig snacksbuffé och alkoholfri dryck som kommer att hålla er energifyllda under kvällens äventyr. Starkare dricka tar var och en med sig själv. Vi ser fram emot att umgås och skapa minnen tillsammans.

Ta med mat för att njuta av en gemensam middag vid 18.30. Flera kommer nog att beställa hemkörning från pizzeriorna nere i byn. För de som hellre äter innan och sedan ansluter för skratt och spöklik gemenskap, är ni hjärtligt välkomna att delta när det passar er bäst.

Glöm inte att klä er i era mest fantasifulla och skrämmande utstyrslar! Ju fler som kommer utklädda desto mer skrämmande och roligare blir kvällen!

Vi ber er att vänligen bekräfta ert deltagande senast fredagen den 27 oktober. Ni kan lämna er bekräftelse genom att lägga en lapp i föreningens brevlåda eller genom att anmäla er genom vår kontaktsida, Det gör det enklare att planera kvällen och så riskerar vi inte att några barn blir utan godis.

Vi ser fram emot att spendera en oförglömlig Halloween med er alla!

Hälsningar, Styrelsen